Кметът Фандъкова поздрави спортисти на ледената пързалка в парк Възраждане

Важно е децата да имат възможност да спортуват. София беше избрана за столица на спорта на Европа за 2018 г. Спортният комплекс дава възможност за развитие на различни спортни дейности на деца и възрастни, каза кметът на София Фандъкова на ледената пързалка в общинския спортен комплекс на парк „Възраждане“.

С демонстрация на уменията на ученици и деца от спортни клубове по фигурно пързаляне и хокей на лед днес за втора поредна година отвори врати ледената пързалка в общинския спортен комплекс към парк „Възраждане“. Кметът Фандъкова поздрави спортистите на ледената пързалка.

В първия работен ден пързалянето на леда е безплатно за всички. Пързалката ще работи от 8 до 22 часа, като сутрин между 8.30 и 9.30 всеки ден ще е безплатно за ученици от столичните училища.

Миналата година за първи път открихме ледената пързалка към спортен комплекс на парк „Възраждане“. За трите зимни месеца миналата година интересът е бил голям, като на ден са били около 300 деца и възрастни. На 15 декември отваря врати и пързалката до езерото Ариана.

На събитието присъстваха кметът на район „Възраждане“ Савина Савова, изпълнителният директор на „Спортна София 2000“ Бойко Додов.

 

14.12.2016