Кметът Фандъкова посети обновената и разширена детска градина „Приказен свят“ в район „Студентски“

Кметът на София Йорданка Фандъкова посети новата реновирана и разширена детска градина „Приказен свят“ в район „Студентски“, в която са разкрити нови 5 групи.

„С последователна работа и усилия постигаме резултати и това, което виждам в детска градина „Приказен свят“, го показва. В строителството на детските градини са изключително важни планирането, организацията и екипната работа. Поздравявам екипа за създадената добра организация." Това каза кметът Йорданка Фандъкова, която присъства на празник в детска градина „Приказен свят“ и открит урок в обновения двор на детското заведение по повод 2 юни.

Извършена е реконструкция на съществуваща етернитова сграда на Детска градина № 16 „Приказен свят“ и е построено разширение за нови групи. Цялостно е обновен и дворът с нови детски площадки.

В момента детското заведение има общо 12 групи, от които 5 са нови. Приети са 92 деца и предстои да се обявят места за една група.

Реконструирани са кухненският блок и обслужващите помещения. Към съществуващата сграда са изградени две двуетажни сгради за нови групи и административна част и медицински блок.

В момента в район "Студентски" се изгражда още една изцяло нова детска градина. Започнали са дейности по изкопни работи. Тя е за 15 групи и се намира в ж.к. „Малинова долина”, където живеят много млади семейства.

В момента в София се изграждат 20 детски градини и ясли, а до края на годината се очаква да завърши строителството на 14 сгради. Подготвят се и проектите за други 16 детски градини.

 

Фотограф: Аделина Ангелова

 

 

02.06.2022