Кметът Фандъкова награди шампионите на България за 2018 г. по стрийтфитнес

 

Цветелина Станева и Стефан Еротеев – с медали от Световно първенство по стрийтфитнес в Москва

Плакети от кмета на София Йорданка Фандъкова получиха шампионите по стрийтфитнес Цветелина Станева и Стефан Еротеев. Лично кметът Фандъкова връчи наградите за постигнатите успехи. "Радваме се за вас и се гордеем с вашите успехи" – каза кметът Фандъкова. Тя им пожела здраве и нови успехи. Плакети за работата си по организирането на стриитфитнес състезания в София получиха и Йордан Йовчев и Цветан Георгиев. Заедно със Столична община те развиват кампания за популяризиране на стрийтфитнес спортни дейности сред подрастващите.

Цветелина Станева е на 17 години, в 11-ти клас в столичното 79-то училище. Тя е шампион на България и носител на купа "София" за 2018 г. На световния шампионат по стрийтфитнес в Москва завоюва второ място от 20 шампиони от цял свят.

Стефан Еротеев е също на 17 години, учи в 12-ти клас в Националната професионална гимназия по прецизна техника и оптика "М. В. Ломоносов". Той е шампион на България и носител на купа "София" за 2018 г. На световния шампионат по стрийтфитнес в Москва  завоюва трето място от 45 шампиони от цял свят в категория мъже.

"Цветелина и Стефан са много трудолюбиви и упорити, занимават се със спорт и са пример за подрастващите" – каза Йордан Йовчев. И двамата са шампиони и са успешни в училище.

Столичната община инвестира в изграждането на стритфитнес, тенис маси и спортни площадки. През последните години са изградени 45 фитнес площадки в паркове и междублокови пространства. 

10.10.2018