Йорданка Фандъкова провери изграждането на детски и спортни площадки в парка на езерото Дружба

Кметът на София Йорданка Фандъкова провери изграждането на детски и спортни площадки в парка на езерото Дружба“. Изграждането им е част от първия етап на реновиране на парка. Кметът на район "Искър" Ивайло Цеков и директорът на „Зелени системи“ Димитър Данчев информираха столичния кмет Фандъкова, че строителните дейности се движат в срок, а първият етап на реновирането на парка ще приключи през есента.

Към момента е готова фитнес площадката, която вече се използва активно от жителите на района. В близост са поставени пейки и е засадена нова растителност. Готови са и двете кучешки площадки, които са на площ от около 800 квадратни метра и разполагат със съоръжения за катерене на домашните любимци. Едната може да се ползва от по-дребни породи, а другата е предназначена за едри кучета.

В момента се изграждат и две тематични детски площадки – Замък  и Гора, които са предназначена за деца до 3-годишна възраст и за деца от 3 до 12-годишна възраст. След поставянето на съоръженията прилежащите площи ще бъдат облагородени с подходящо озеленяване и пейки. Двете площадки са с обща площ от 1 200 квадратни метра.

При понтона на езерото предстои да бъде изградена и изгледна площадка с места за сядане, а в пространството между бул. „Кръстьо Пастухов“ и съществуваща алея на парка ще бъде изградена геопластика, която по естествен начин ще отдели парковата среда от улицата.


Снимки: Аделина Ангелова

 

 

 

16.07.2020