Извършен е цялостен ремонт на хирургичното отделение на Първа градска болница

"Почти приключва ремонтът на хирургичното отделение към Вътрешна клиника в Първа МБАЛ. Предстоят дейности по оборудване на отделението. Средствата са осигурени от общинския бюджет чрез приватизационен фонд и са в размер на 255 000 лв." Това съобщи зам.-кметът на София Дончо Барбалов при проверка на ремонтираното отделение. На проверката присъства и д-р Веселин Милев, председател на комисията по здравеопазване към Столичен общински съвет.

Извършена е подмяна на всички инсталации – електро-, ВиК. Миналата година е сменена отоплителната инсталация на цялата болница. Подменени са подовите и стенни покрития. Поставена е антибактериална настилка, окачени тавани, както и LED осветление в цялото отделение. 

За нуждите на Първа МБАЛ е закупена медицинска апаратура: видеогастроскоп и видеоколоноскоп, както и лапароскопско оборудване.

"Постигнато е значително подобряване на работната среда за лекарите и условията за пациентите" – каза директорът на Първа МБАЛ д-р Цветомир Димитров.

Зам.-кметът на София Дончо Барбалов съобщи също, че във връзка с ниските температури са спрени строителните работи по обектите от централна градска част, изграждането на ново тролейбусно трасе и ул. “Каменоделска“.

Веднага, щом метеорологичните условия позволят, работата ще бъде възстановена.


Фотограф: Гео Калев

 

08.01.2019