Изцяло нов физкултурен салон имат възпитаниците на 48 ОУ „Йосиф Ковачев“

До края на годината ще започне реконструкция на спортната зала на 149 училище в „Овча купел“

 "Изцяло нов физкултурен салон имат възпитаниците на 48 ОУ „Йосиф Ковачев“ в район „Сердика“. Сградата на стария салон на 48 ОУ е паметник на културата, който сме възстановили напълно. Това е 10-ят физкултурен салон, който сме построили, като сме проектирали още 5", каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на обекта в присъствието на заместник-кмета по направление „Инвестиции и строителство” Ирина Савина и кмета на район „Сердика” Тодор Кръстев.

Около 500 хиляди лева струва изграждането на новия физкултурен салон заедно с оборудването. Средствата са осигурени от приватизационния фонд на Столичната община. До края на годината ще започне реконструкция на спортната зала на 149 училище в „Овча купел“. Тя е една започната и изоставена сграда, както беше и 88 училище в „Овча купел“‘." В момента изграждаме разширение на Първа английска езикова гимназия, където се предвижда и физкултурен салон."

Фандъкова каза също, че е възложила на главния архитект на София арх. Здравков да разработи и типови проекти за малки спортни зали там, където дворовете на училищата позволяват.

"Надявам се да получим и подкрепата на държавата и министерството на спорта. Целта ни е всяко училище в София да има физкултурен салон", каза също кметът Фандъкова.

14.06.2017