Хари Теохарис: Очаквайте много гръцки туристи за Великден

 

60 хиляди гърци са посетили София през 2019 година

"Очаквайте много гръцки туристи за Великден" – каза министърът на туризма на Гърция Хари Теохарис по време на среща със столичния кмет Йорданка Фандъкова. Гърците харесват София и обичат да посрещат християнските празници в българската столица. Министър Хари Теохарис даде висока оценка на конгресния туризъм в София и изрази желание за активно сътрудничество в областта на туризма между Атина, Солун и София.

60 хиляди гръцки туристи са посетили София през миналата година, като за последните три години броят им се увеличил с 33 процента, стана ясно още по време на срещата.  

"София е древен град и през последните години работим активно за разкриване и експониране на културно- историческото наследство. Градът ни има потенциал да развива както делови туризъм, така също културен и религиозен" – посочи Фандъкова. Столичният кмет припомни още, че София разполага  с голям брой култури обекти и градът е сцена на много културни прояви, част от които международни. София разполага и с добра инфраструктура от места за настаняване и ресторанти, а в момента се изграждат и нови хотели от висок клас.

По време на срещата бе обсъдено и разработването на общи туристически продукти и общи туристически маршрути между София и Атина, които да се насочени към гости от далечни региони. 

31.01.2020