Фандъкова: Започна монтажът на релсовия път на пл. “Македония“

 

Кметът на София Йорданка Фандъкова провери работата на обекта

 

"От днес започна монтирането на релсовия път на площад "Македония" в участъка от "Руски паметник" до бул. "Христо Ботев". Това е част от един от най-големите обекти, по които работим като част от реконструкцията на най-старото трамвайно трасе по бул. “Цар Борис III“. Това съобщи днес кметът на София Йорданка Фандъкова, която заедно със зам.-кмета по строителство инж. Ангел Джоргов провери рекнострукцията на обекта.

"Поискала съм от изпълнителя да бъде наситено с работници, навсякъде, където има фронт, да се работи, за да се гарантира спазването на срока" – посочи също Фандъкова. Тя подчерта, че е засилен контролът на обекта.

"Трябваше да се съобразим с времето, но дейностите се движат в график. Постоянно се взимат проби от всички възможни материали от основата, от бетона, за да се следи качеството. Материалите се изследват в няколко независими, акредитирани лаборатории" – каза още столичният кмет.

От следващата седмица се очаква да започне монтажът на релсите и при "Пирогов". Участъкът от Съдебната палата до бул. “Бъктстон“ трябва да бъде пуснат следващата пролет и да започне работа в следващия участък от "Бъкстон" до "Княжево".

Целият участък в района на площад "Македония" ще се превърне в линеен парк, със "зелени" трамвайни линии и места да паркиране по проект на френско проектантско бюро.

Продължава работа и на ул. “Алабин“. Работи се и по останалите строителни инфраструктурни обекти като ул. “Тодор Каблешков“, ул. “Шишман“, ул. „Първа българска армия“.

Фотограф: Аделина Ангелова

 

 

06.07.2021