Фандъкова: В район „Надежда“ изграждаме паркинги за 250 паркоместа

"В 7 междублокови пространства в район „Надежда“ изграждаме паркинги за 250 паркоместа. Паркингите до жилищните блокове се изграждат с активната роля на кметовете на райони както по линия на текущия ремонт на улици и тротоари, така и по програмата ни за облагородяване на „кални точки“ в кварталите." Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на новоизграждащия се паркинг в кв. “Надежда 4“ заедно с кмета на района Димитър Димов.

Паркингите са срещу бл. 16 и бл. 15 в ж.к. „Свобода“, пред бл. 311 в ж.к. „Надежда 3“, пред бл. 410 в ж.к. „Надежда 4“, пред бл. 462 в ж.к. „Надежда 4“. Облагородява се междублоковото пространство пред бл. 442 в ж.к. „Надежда 4“. Паркингът ще е за около 20 броя автомобили, като ще се изгради по протежението на улица пред бл. 442. Пространство при бл. 220 също ще се обособи като паркинг за около 50 броя автомобили.

Настилката на паркинга ще е с бетонови паркингови елементи върху пясъчна основа, като ще се изпълни засипка на отворите с пясък и хумус.

Завършва и изграждането на обществен платен паркинг в ж.к. „Надежда 1“ от Центъра за градска мобилност. Допълнително бяха изградени тротоар и улично осветление по ул. „Георги Войтех“ между ул. „Кирил Драганов“ и ул. „Константин Будин“.

 

 

Снимки - Аделина Ангелова

23.06.2021