Фандъкова: В бюджета за тази година залагаме строителството на 45 детски градини и ясли

"Една от стратегическите ни цели за 2021 година е строителството на детски градини, ясли и училища. С бюджета за тази година осигуряваме строителството на 45 детски градини и детски ясли." Това каза кметът Йорданка Фандъкова по време на посещението си на строителната площадка на нова детска градина в район „Овча купел“. "В проекта за бюджет за тази година сме заложили за строителство 66 милиона лева. Отделно залагаме още 1 милион и 600 хиляди за проектиране на 16 детски градини, за да можем да изпълним амбициозната, но реалистична 3-годишна програма и да осигурим места за децата между 3- и 6-годишна възраст" – каза още Фандъкова.

Детската градина в "Овча купел" е за 4 градински и 2 яслени групи. Разполага с просторни помещения – занимални и  спални, както и със зала за спорт, музикален салон и зала за игри. Очаква се строителните дейности на сградата да приключат в средата на април. Предстои да се изградят детски площадки за всяка група и помещенията да бъдат обзаведени.  

Кметът Фандъкова припомни, че във район „Овча купел“ се изгражда още една детска градина, която се намира на общински терен в кв. "Горна баня".  

Заедно с кмета Фандъкова на строителната площадка бяха зам.-кметът по строителството инж. Ангел Джоргов и кметът на района  Ангел Стефанов.

 

 

19.01.2021