Фандъкова: Успяхме да направим така, че общинските болници да станат конкурентни

 

"Общо 55 млн. лв. инвестира Столичната община в общинското здравеопазване през последните четири години." Това каза кметът Йорданка Фандъкова, която посети реновираната клиника по обща хирургия в Първа градска болница. За лечебното заведение е закупена нова ендоскопска апаратура за диагностични и терапевтични процедури.

"Столичната община инвестира средно годишно между 8 и 9 млн. лв. за подкрепа на общинските болници за дейности, които не се финансират от НЗОК. В Първа градска болница само тази година общината е инвестирала над 600 хил. лв. Успяхме да направим така, че нашите болници да станат конкурентни. Първа градска стана и първата общинска университетска болница, която позволява специалистите да се хабилитират" – посочи също кметът Фандъкова.

Според Фандъкова "в общинското здравеопазване е налице голяма промяна. През първите години на управление в общината ни се налагаше да спасяваме общинските болници от фалит и от приватизация. Подкрепихме ги, намерихме за тях добри мениджърски екипи и постепенно изчистваме задълженията им. Столичната община инвестира в ремонти и апаратура в общинските болници и ДКЦ-та."

 

19.09.2019