Фандъкова: Столична община започва нова кампания за ваксинация

"От днес започва нова кампания за насърчаване на ваксинирането, чиято цел е информация за гражданите чрез брошура, изготвена от експерти. В нея има и информация за пунктовете на общината за ваксиниране. Най-важно е да се ваксинират повече хора, затова продължаваме с изнесените кабинети през събота и неделя, с възможността да се посетят на място колективи при заявен предварително интерес от предприятия и фирми, а в делничните дни работят ваксинационните кабинети в ДКЦ-та." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

Кметът Фандъкова изтъкна, че "насърчаването на ваксинирането остава най-важното. Именно заради това София стартира нова кампания за стимулиране на имунизацията. Информационните брошури със съдържание ще се разпространяват на обществени места като пунктовете за местни данъци и такси, в пунктовете на ЦГМ, метростанции и др.

Столичната община засилва проверките за спазване на мерките в градския транспорт. През август са направени над 360 проверки за носене на лични предпазни средства в градския транспорт, съставени са 24 полицейски разпореждания и 5 акта.

Моята грижа по отношение на COVID-19 епидемията е непрекъсната. Софийският общински оперативен щаб, създаден по моя инициатива, не е прекъсвал работа, съветваме се с всички експерти и институциите" – посочи също столичният кмет.

Повече информация може да видите ТУК.

20.08.2021