Фандъкова: След Великден започва реконструкцията на бул. „България“ от бул. „Гоце Делчев“ до бул. „Т. Каблешков“ в посока изход

„Ще се възползваме от по-малкия трафик и след Великден започваме реконструкцията на бул. „България“ от бул. „Гоце Делчев“ до бул. „Т. Каблешков“ в посока изход.“ Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Кметът на София каза, че „Заради сериозния спад на приходите след Великден ще представя актуализация на бюджета и на инвестиционната ни програма. Общо 19 млн. лв. е спадът в приходите само за последните две седмици на март, а в градския транспорт спадът е с около 3 млн. лв. на седмица. С актуализацията на бюджета ще гарантираме продължаване на стратегическите обекти – метрото, вътрешните рингове, връзките с "Околовръстния път" и строителство на нови детски градини" – посочи също столичният кмет.

От днес, 14 април 2020 г., се намаляват интервалите на движение в метрото в следобедните часове, които са по-натоварени. Между 16:30 и 18:30 ч. интервалът на движение по първа линия ще е 4,5 минути, а по втора – 9 минути. Последните влакове ще тръгват от крайни станции в 22:30 ч. и метрото ще се движи до 23 ч. Преброяванията показаха, че между 23 ч. и полунощ метрото се използва от 90 – 93 пътници.

14.04.2020