Фандъкова предложи олимпийските шампиони от ансамбъла, техните треньори и председателя на БФХГ за "Почетен гражданин на София"

Всички гимнастички от ансамбъла по художествена гимнастика, които зарадваха България с олимпийска титла, както и техните треньори – Весела Димитрова и Михаела Маевска – и председателят на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева ще получат званието "Почетен гражданин на София". Това предлага кметът на София Йорданка Фандъкова.

По думите на Фандъкова "Това е знак на огромна благодарност за радостта, която ни донесоха. Те доказаха силата на труда и показаха на всички ни как се постигат успехи – с упорит труд и екипна работа. Те ни накараха да се чувстваме една общност и заслужават това отличие. “

Званието „Почетен гражданин на София“ се гласува от Столичния общински съвет. На наградените се връчва Почетен знак с лента, която е с цвета на знамето на Столичната община.

Българският ансамбъл по художествена гимнастика получи златен медал от Олимпийските игри в Токио. За първи път в историята на художествената ни гимнастика олимпийското злато е за момичетата от ансамбъла.

 

09.08.2021