Фандъкова: "Около 20 млн. лева средно на година инвестираме за строителство на детски градини и училища"

Разширението на сградата на 64. училище включва нов физкултурен салон и класни стаи

"Около 20 млн. лева средно на година инвестираме в строителство на детски градини и училища. Приключва изграждането на новата сграда, с която разширяваме 64. Основно училище в кв. “Симеоново“. Изграждаме нов физкултурен салон и класни стаи и след това училището ще може да премине на едносменен режим на работа. В район „Витоша“ започнахме и изграждането на нова сграда за детска градина във Владая. В момента строим 10 детски градини и сме заложили строителството на още 8." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на разширението на 64. училище „Цар Симеон Велики“.

На проверката присъстваха и заместник-кметът на София Ирина Савина и кметът на район „Витоша“ инж. Теодор Петков.

„Цялостното строителство на новата сграда на училището е на финала. Очакваме до 5 декември да приключи изграждането“ – каза при проверката Фандъкова.

Изпълнена е триетажна сграда с пет класни стаи, физкултурен салон със съблекални с душове и тоалетни. Изпълнена е и подмяна на инсталациите в съществуващата сграда.

"Съществуващата сграда на училището е с изпълени мерки за енергийна ефективност и в резултат на това са намалени разходите за отопление с около 1/3. Тези средства остават за училището" – посочи Фандъкова.

"В момента строим 10 нови детски градини и сме планирали още 8. Подготвили сме проекти и за още 5 детски градини и ще се възползваме от програмата на правителството за подкрепа на образованието" – посочи също кметът на София.

 

 

18.11.2019