Фандъкова: Очаквам до началото на учебната година ремонтните дейности в общинските училища да приключат

 

„В момента се изпълняват ремонти в 15 училища и 21 детски градини на обща стойност над 4,5 милиона лева. Очаквам до началото на учебната година строителните дейности да приключат и на 15 септември учениците да влязат в класните стаи. В две от училищата ремонтите ще продължат и след началото на учебната година, но с помощта на директорите е създадена организация, при която строителните дейности няма да пречат на  учебния процес“. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на проверката си на ремонта в 20. ОУ „Тодор Минков“. Тя посети училището заедно със зам.-кмета на Столичната община Ангел Джоргов и кмета на район „Триадица“ Димитър Божилов. 

Със средства, отпуснати от Столичната община на район „Триадица“, се изпълнява ремонт на покрива на основната сграда и на физкултурния салон на училището. Ремонтират се и санитарните възли, като финансирането е отпуснато на училището по проекта на Столичната община „София избира децата“. 

Дейностите се контролират от район „Триадица“ и по време на проверката на обекта кметът на района Димитър Божилов увери столичния кмет Фандъкова, че се работи интензивно и строителите  ще приключат своята работа седмица преди началото на учебната година. Директорът на училището Галина Тимова благодари на кмета Фандъкова за разбирането и подкрепата за училището и информира столичния кмет за обособяването и ремонт на нови класни стаи.  

„20. ОУ „Тодор Минков“ е едно от най-търсените столични училища и това се дължи на екипа от учители, както и на работа с училищната общност, добрата комуникация между родители, учители и ученици. Изпълнявам ангажимента си за осигуряване на средства, защото виждам, че имате ясна стратегия за развитие на училището, включително за  преминаване към едносменен режим на обучение, каквато е и нашата цел“ – каза кметът на София на директора на училището.

 

 

26.08.2022