Екопавилион отваря врати в Южния парк на 6 юни

Екопавилион отваря врати тази неделя, на 6 юни от 12:00 до 18:00 часа  в Южния парк. Инициативата е на Столичната община и е  посветена на Европейската зелена седмица.  Събитието ще се състои на  главната алея срещу паметника с птиците.   

Целта е да поговорим открито за опазване чистотата на въздуха, насърчаване на разделното събиране на отпадъците, безплатна замяна на стари отоплителни уреди с нови и програмите на Столичната община за залесяване и облагородяване на зелени площи, в които столичани могат да се включат.  

Експерти на общината ще дават подробна информация и ще съдействат за попълване на документи за кандидатстване по актуалните  програми на Столична община.

На място столичани ще могат да донесат текстилен отпадък или ненужните от дома си стари, малки електроуреди и  ще си тръгнат с поощрителна награда.

Общинско предприятие "Екоравновесие" ще доведе и някои от своите любимци. Всеки желаещ ще може да ги разходи, прегърне, и да се снима с кучетата от приюта, и...разбира се, да заяви желанието си да осинови куче.

За най-малките природозащитници ще се грижи аниматор, който да им обясни колко важни са хранителните  навици.

03.06.2021