Детска олимпиада „Баба и внуче“ – начало на Програма „Ваканция“

За първи път началото на Програма „Ваканция“ ще бъде поставено с откриването на Детска олимпиада „Баба и внуче“. Виновниците за нейното реализиране са петте спортни клуба за „Здраве и активно дълголетие“: СК „Изток“, СК „Люлин 2015“, СК „Здраве – Младост“, СК „Здравец – Красно село“ и СК „Здраве и дълголетие – Симеоново“, на територията на София и чаровните отбори на малчуганите от столични детски градини.

Дирекция „Превенция, интеграция, спорт и туризъм“ инициира реализирането на проекта и в рамките на един месец децата преминаха въвеждащ обучителен курс по нетрадиционния за България спорт – петанк. В ролята на обучители, с много желание и положително отношение, влязоха представители на спортните клубове, а именно нашите можещи и знаещи баби.

Освен че в периода на обучителния процес бе скъсена дистанцията между поколенията, с увереност и желание за победа отборите ще демонстрират наученото и ще премерят сили, съревновавайки се и в щафетни игри, с елементи на баскетбол и футбол.

Детската олимпиада ще се проведе на 3 юни 2019 г. – „Спортна София – 2000“ в Комплекс Зона Б-5, парк „Възраждане“ от 08:30 ч. до 12:00 ч.

На награждаването ще присъстват:

- доц. д-р Тодор Чобанов – заместник-кмет на Столична община

- кметове на РА

- директори на детски градини.

29.05.2019