Детска градина № 197 в „Люлин“ е изцяло нова и с разширен капацитет

Детска градина № 197 „Китна градина“ в район „Люлин“ вече има изцяло нови сгради и разширен капацитет на мястото на старите постройки на гредоред. Днес в присъствието на кмета на София Йорданка Фандъкова бе отслужен водосвет в новопостроената сграда.

Детската градина е построена изцяло наново на мястото на стара сграда с гредоред, разкрити са 6 групи, от които 2 нови. Изградени са всички необходими помещения за отглеждане и игра на децата, физкултурно-музикален салон, като при строителните работи е изпълнена нова екологична система за отопление с пелети. В двора на детското заведение са направени нови площадки за игра и спорт на малчуганите, засадени са нови фиданки.

„Справянето с недостига на места в детските градини в София може да се реши само с ускорено строителство. Винаги се стремим да увеличим местата и тук това е направено“ – каза кметът Фандъкова. Тя поздрави кмета на „Люлин“ Милко Младенов, който създаде организация за изграждане на детската градина – тя е петата, построена за района. В „Люлин“ тази пролет са засадени и десетки нови дървета покрай булеварди и в междублокови пространства и зелените площи са окосени.

"В момента изграждаме 20 нови сгради на детски градини и очакваме 14 от тях да бъдат завършени до края на годината. С тях ще разкрием още над 1500 места за деца, – каза също кметът Фандъкова. – Подготвят се и инвестиционни проекти за още 16 детски градини."

 

 

25.05.2022