Честит празник на всички лекари, сестри и медицински работници

Поздравяваме всички лекари, сестри и медицински работници със Световния ден на здравето – професионален празник на здравния работник, 7 април!

Честит празник на всички лекари, сестри и медицински работници!

Вече повече от година Вие сте на „първата линия“ по човеколюбие. Това написа в своя фейсбук по повод 7 април кметът на София Йорданка Фандъкова.

Поздравяваме всички лекари, медицински специалисти, клинични лаборанти и санитари, които през последната година се включиха и продължават активно да работят в борбата срещу разпространението на COVID-19.

Въпреки риска за собственото и на близките ви здраве всички вие останахте на висотата на вашата професия и изпълнявате своите професионални задължения, грижейки се за пациентите, потърсили помощ в столичните общински лечебни заведения.

Благодарим ви за работата и посвещението в името на живота на хората.

Бъдете все така всеотдайни и неуморни при изпълнение на високохуманната ви професия! Лекувайте човешките болки и бъдете удовлетворени от своята работа!

Бъдете здрави.

Честит празник!

 

Столична община чрез екипите на аварийна помощ и превенция ще се включи в отдаването на почит на медиците, загубили битката с COVID-19.

Паметта им ще бъде почетена с едноминутно мълчание и с включени сирените на аварийните автомобили.

 

Снимка: ВМА 

07.04.2021