“My Sofia. Youth with causes”


От 12 до 14 август, в прохладната прегръдка на езерото Панчарево, се проведе първото издание на младежкия фестивал

Тридневният фестивал, организиран от Столична община по повод Европейската година на младите хора и Международния ден на младежта, предложи на присъстващите възможност за участие в артателиета и работилници, открити уроци по йога, пилатес, зумба, P.BoxX, брейк, суинг танци и пеене. Известният художник Иван Яхнаджиев създаде картини съвместно с малките гости на събитието. Специално за тях организаторите бяха подготвили разнообразни активности, като катерене по дърво, малка въжена градина и др. Библиобусът на Столична библиотека издаваше безплатни читателски карти на желаещите.

Под светлините на прожекторите бяха поставени 4 кампании с кауза: за правилно отглеждане на домашните животни на „Четири лапи“, за превенция на употребата на наркотичните вещества на Превантивно-информационен център по проблемите на наркоманиите към Столична община (ПИЦ по ПН – София); за превенция на психичното здраве на фондация „Анимус“ и подкрепа на хората с множествена склероза с фондация „МС – Мога Сам“ с инициативата „Създай жерав“. Във фестивала се включиха и Български туристически съюз със забавни беседи за туристическата маркировка, Национален младежки форум – с консултации от цикъла „Заедно за приобщаваща и устойчива Европа“, Гребен клуб ЦСКА – с гребни тренажори.

За фестивала беше изградено баскетболно игрище за баскетбол 3 х 3, на паркинга на ВЕЦ – Кокаляне, а гребните клубове на територията на езерото Панчарево отвориха вратите си и провеждаха открити уроци по академично гребане и кану-каяк със свободен достъп за гостите на фестивала. За посетителите беше организиран и базар с дрехи и бижута от български дизайнери.

В първата фестивална вечер музиката беше поверена на Милица Гладнишка с Мишо Йосифов секстет и Васил Спасов. На 13 август за доброто настроение на гостите се погрижи DJ EMMA и огнено шоу. Томбола с награди зарадва родените с късмет.

 

 

23.08.2022