„МОТО-ПФОЕ“ предостави на Столичната община линейка

Тя ще се използва от екип на Аварийната дирекция на общината в помощ на социалните домове и общински болници

Кметът на София Йорданка Фандъкова получи ключовете за нова линейка, която ще се ползва във времето на пандемията от екипа на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столична община.

Линейката е предоставена от „МОТО-ПФОЕ“.

Тя ще служи за транспорт на болни от социалните домове на София, както и за транспорт на пациенти между общинските болници в града и лекар, който може да извърши преглед. Към Аварийната дирекция работи и парамедик.

"За втоpи път в пандемията „МОТО-ПФОЕ“ cе включва в pаботата за града и в помощ за хората, която екипите на Аварийната дирекция оказват" – каза кметът Фандъкова.

По думите на кмета на столицата линейката дава възможност за модела, който сме изградили за подкрепа на възрастните хора в социалните услуги на Столичната община. Работата на линейката ще помогне за транспортиране на пациенти между общински болници, както и за осигуряване на лекари, които са в общинските болници за извършване на прегледи на място на хората в социалните домове.

Общината се грижи за 8 дома за възрастни хора, като 4 от тях са за хора с увреждания. Общо около 800 души са настанени в тези социални домове. На всички потребители са правени PSR тестове и сега предстои да се правят антигенни тестове.

Продължава да работи и Кризисният център, в който се приемат хора без дом в столицата. Центърът не е спирал да работи в пандемичната обстановка. На нуждаещите се извършва антигенен тест, осигурява подслон и храна, като се спазват всички противоепидемични мерки.

 

 

03.12.2020