„Искам да бъда добър, искам да бъда полезен, искам да бъда личност!“

25.04. (сряда) 2018 година  – „Ден на красотата и надеждата“

Актова зала – район „Изгрев“, 10.30 ч.

Дирекция „Превенция, интеграция, спорт и туризъм“ към направление „Култура, образование, спорт и превенция на зависимости“ – Столична община, с подкрепата на Британския съвет, Асоциация за развитие на София, НСА „Васил Левски“, „Спортс Мениджмънт България“, Национално издателство за образование и наука „Аз Буки“, партньори и спомоществователи, реализира четвърто издание на инициативата „Младежки свят и Доброволчество“, на което бяха отличени единадесет младежки инициативи на Ученически съвети, Ученически парламенти, фондации, читалища, Общински центрове.

Така започна проект “Добротворчество“, по който кандидатстваха ученици от Ученическия съвет на Професионалната гимназия по фризьорство и козметика „Княгиня Евдокия“, гр. София. С този проект учениците заявиха категорично своето желание да помогнат за приобщаването на социално изолираните хора от обществото ни, превръщайки ежедневието им в празник на красотата и милосърдието.

За учениците е важно да покажат своята съпричастност към каузата на благотворителността, което ще им помогне за осмислянето и възприемането на доброволчеството като безвъзмезден, осъзнат и целенасочен труд в полза на нуждаещите се.

Проектът се осъществява от 30 доброволци, членове на Ученическия съвет, и от клубовете по фризьорство и козметика в училището, всички на възраст от 14 до 18 години. В мероприятието вземат участие и родители.

Партньори по проекта са: районната администрация „Изгрев“, Домът за стари хора „Дълголетие“ и ДГ № 165 „Латинка“.

Във връзка с реализацията на проекта на 25.04.2018 г., от 10.30 ч., в Актовата зала на район „Изгрев“ ще се проведе публично събитие за презентиране на резултатите от планираните дейностите. По време на празника участниците в проекта ще презентират направените прически и грим на възрастните хора, на децата и на моделите от училището под мотото: „Цветя в косите“; ще изработват различни бижута, картички, маски, костюми и други украси от хартия с „двойки, тройки, четворки, петици и шестици“, които участниците са получили на тестове по различни учебни предмети, и с които със сигурност родителите са запознати; ще презентират успешно реализирали се фризьори, завършили нашето училище; ще дефилират модели с изработеното по време на уъркшопа по проекта.

Празникът на красотата и надеждата ще бъде уважен от обществени личности и представители на различни институции:

- специалисти по професионално образование от различни европейски държави, участващи в събития във връзка с европредседателството на България;

– експерти от МОН и РУО София-град;

- кмета на София и представители на Столичната община и администрацията на район „Изгрев“;

- представители на работодателски организации – партньори на училището;

- народни представители от 44-то Народно събрание;

- представители на СБУ;

- директори на столични гимназии: Първа английска езикова гимназия и Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография, както и ученици – доброволци от тези учебни заведения, които ще окажат съдействие при реализирането на някои от дейностите по проекта;

- председателят и членовете на Обществения съвет на ПГФК „Княгиня Евдокия“.

 

Всички ние – ученици, възрастни хора, деца, родители и учители – ще организираме най-запомнящия се карнавал с маски, хартиени бижута, прически и грим.

 

Каним и Вас на празника ни!

 

 

 

23.04.2018