"Оу Ви Оу Нетуърк“: София е на трето място в Европа сред най-добрите дестинации за луксозен уелнес туризъм


София е на трето място в Европа сред най-добрите дестинации за луксозен уелнес туризъм, съобщи БТА /https://www.bta.bg/bg/news/economy/387684-sofiya-e-na-treto-myasto-v-evropa-sred-nay-dobrite-destinatsii-za-luksozen-uelne/, цитирайки проучване на компанията "Оу Ви Оу Нетуърк" (OVO Network), която управлява онлайн портал за отдаване под наем на недвижими имоти.

Според класацията София се нарежда след Барселона и Цюрих.

Проучването на "Оу Ви Оу Нетуърк" отчита наличието на ресторанти със звезди "Мишлен" (Michelin), на хотели с категория "5 звезди" и луксозни спа центрове, съотнесени към броя на туристите, както и нивото на "сигурност и лукс" в градовете, определяни като най-популярни туристически дестинации. На тази база са селектирани най-елитните ваканционни дестинации за 2023 г.

Данните от изследването показват, че София се гордее с впечатляващите 83 спа центъра с 4 и повече звезди. Това означава, че на 1 милион туристи се падат по 60 луксозни спа центъра, което е повече от два пъти от средното равнище за градовете, включени в проучването на "Оу Ви Оу Нетуърк".

София заема 10-то място в класацията на онлайн търсачката "Гугъл" (Google) за дестинация, която се асоциира при търсене на информация, свързана с лукса, пише също БТА.

В София има 12 хотела с категория "5 звезди", показва още проучването.

Според изследването по отношение на ресторантите със звезди "Мишлен", на луксозните спа центрове и хотели, както и нивото на сигурност, Цюрих, Женева и Мадрид са класирани на челните места.

11.01.2023