Фандъкова поздрави Военномедицинска академия с нейната 131-та годишнина от създаването ѝ

 

"Изключително е значението на Военномедицинска академия (ВМА) за лечението и полагането на здравни грижи в София. Болницата е сред лечебните заведения с най-голямо доверие на гражданите." Това каза в приветствието си към ВМА кметът на София Йорданка Фандъкова.

"Днес медицината се развива изключително бързо в технологично отношение, но без добрите и подготвени специалисти високите резултати не биха били възможни. Професионализмът на хората, които работят във всички структури на ВМА, са безспорни. Не само в София, а и в страната, сте пример за съвременно медицинско обслужване и отлична организация на екипите. Много от иновациите в медицината в България започват именно от тук – от клиниките на ВМА и нейните отлични специалисти" – посочи също кметът на София.

Фандъкова каза също, че "ние обаче никога няма да забравим, че вие сте и нашите герои на първа линия в битката срещу Ковид. Не само се грижехте, но и ни давахте смелост и кураж, когато губехме доверие." Тя поздравя проф. Мутафчийски за трудните и мъдри решения във времето на кризата, както и за всички постигнати резултати в развитието на болницата в София и на останалите структури на ВМА. "Лично съм се убедила в неговите отлични управленски и организационни качества и вярвам, че ще продължи да ръководи ВМА към нови успехи" – каза също Йорданка Фандъкова.

 

 

 

01.12.2022