Фандъкова: Новият пробив на бул. „Филип Кутев“ се изпълнява в срок, очаква се до края на октомври да бъде готов

"Полага се асфалтова настилка по новия пробив на бул. „Филип Кутев“, който е изцяло нов булевард със стратегическо значение за изграждането на третия градски ринг. Работата се движи в срок и очакваме до края на октомври булевардът да е готов." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на обекта на място заедно със зам.-кмета по строителство инж. Ангел Джоргов.

"Това е обект, който променя града заедно с метрото и Южната дъга на "Околовръстен път", който заложих в програмата си" – каза кметът Фандъкова. – Бул. „Филип Кутев“ е много важен за града заедно с бул. „Тодор Каблешков“ – осигурява връзка между бул. „България“ и бул. „Симеоновско шосе“. Изцяло нов булевард от кръстовището с ул. „Сребърна“ до бул. „Симеоновско шосе“ и бул. „Г. М. Димитров“, който има за цел да изведе трафика, да пренасочи транзитното движение и да подобри качеството на въздуха" – каза също кметът Фандъкова.

Работи се и по изпълнението на тротоарите с ширина 4,50 – 5 м и велоалеи от двете страни. Запазва се и разделителна ивица за изграждане на трамвайно трасе. Ще бъде изпълнено ново улично ЛЕД осветление.

"Заедно с новия булевард са изградени и нови канали по бул. „Симеоновско шосе“ и бул. „Г. М. Димитров“ – каза зам.-кметът по строителство инж. Ангел Джоргов.

"Изградена е и нова ограда на Столичния зоопарк, на която ще бъдат изрисувани животни", информира също кметът Фандъкова.

"На участъка от бул. „Филип Кутев“ имаме пълна готовност да започнем работа по южното платно, на финала сме по придобиването на един имот. Очаквам областният управител да подпише документите, – посочи също столичният кмет. – Предвиждаме да започнем и първия етап от пробива на бул. „Тодор Каблешков“, където остана да придобием един имот".

Има проектна готовност за бул. „Копенхаген“, за който се провежда процедура за избор на изпълнител и се очаква до края на годината да започне работа.

"От утре, 17 август, започва работа по ул. „Емилиян Станев“ – каза зам.-кметът инж. Джоргов. По думите му "строителните дейности започват от кръстовището с улиците „Вера Мутафчиева“ и „Вили Казасян“. Приблизително за пет месеца трябва да приключи строителството" – посочи също зам.-кметът по строителство.

 

Фотограф: Аделина Ангелова