Роди се 44-ото дете по "Инвитро" Програмата на Столична община


Малкият Георги е с тегло 4,220 кг и 51 см дължина. Бебето  се роди, след като родителите му участваха в Програмата на Столична община за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми, нуждаещи се от инвитро процедури с донорски яйцеклетки.

Семейството е провело процедурите в болница "Надежда", а детето се е родило в ръцете на д-р Георги Стаменов. Затова и родителите му са кръстили дългоочакваната си рожба с името Георги.

От края на 2015 г. насам Столична община подпомага жени с репродуктивни проблеми по Програмата, която бе създадена по инициатива на кмета Йорданка Фандъкова, съвместно с организациите "Майки за донорство" и "Искам бебе".  Георги е 44-ото бебе от инвитро групата на Столична община. С него момчетата там стават 28, а момичетата са 16.

След решение на Общинския съвет през миналата година, СО вече финансира до два инвитро опита с донорски яйцеклетки на всяко семейство, което кандидатства и е одобрено от комисията от лекари, специалисти и общински съветници. 

Подробности за Програмата и кандидатстването по нея може да намерите на страницата на Столична община – https://www.sofia.bg/programms-invitro

28.07.2023