Организация на движението за основен ремонт на трамвайен релсов път на бул. „Ген. М. Скобелев“

Във връзка с ремонт на участък от релсовия път на бул. „Ген. М. Скобелев“ от 00:00 часа на 13.04.2024 г. (събота) до 24:00 часа на 14.04.2024 г. се въвежда временна организация на движение на превозните средства на обществения транспорт.

Трамвайна линия № 1 да се закрива.
Трамваите от линия № 6 ще се движат по маршрут: от ж.к. „Обеля“ по действащия маршрут до кръстовището на бул. „Христо Ботев“ с бул. „Македония“ и надясно по бул. „Македония“ по маршрута на трамвайни линии №№ 4 и 5 до ж.к. „Бъкстон".
Трамваите от линия № 7 ще се движат по маршрут: от метростанция „Хан Кубрат“ по действащия маршрут до кръстовище бул. „Христо Ботев“ с ул. „Алабин“, наляво по ул. „Алабин“, наляво по бул. „Витоша“, направо по бул. „Княгиня Мария-Луиза“ до Централна жп гара и направо по маршрута до метростанция „ХанКубрат“.
​​​​​​​Трамваите от линия № 27 ще се движат по маршрут: от надлез „Надежда“ по действащия маршрут до кръстовище ул. „Алабин“ с бул. „Христо Ботев“, надясно по бул. „Христо Ботев“ до Централна жп гара и наляво по бул. „Княгиня Мария-Луиза“ до надлез „Надежда“.

Разкрива се временна автобусна линия № 6ТМ с маршрут: от ж.к. „Иван Вазов“ (крайна и начална спирка на трамвайни линии № 1 и 6) по ул. „Краище“, наляво по бул. „Витоша“, по бул. „Пенчо Славейков“, по бул. „Тотлебен“, площад „Руски паметник“, надясно по бул. „Ген. Скобелев“ и по бул. „Витоша“ до ж.к. „Иван Вазов“.
Разкрива се временна автобусна линия № 6ТМ с маршрут: от ж.к. „Иван Вазов“ (крайна и начална спирка на трамвайни линии № 1 и 6) по ул. „Краище“, наляво по бул. „Витоша“, наляво по бул. „Патриарх Евтимий“, надясно по бул. „Ген. М. Скобелев“, площад „Руски паметник“, надясно по бул. „Македония“, надясно по бул. „Хр. Ботев“, наляво по бул. „Ген. М. Скобелев“ (локално платно до 20 ОУ „Т. Минков“), дясно по бул. „Витоша“ до ж.к. „Иван Вазов“, при следните експлоатационни параметри – времепътуване за пълен курс 30 минути, разстановка (брой коли) 2-2-2-1.
Електробусите ще спират на всички съществуващи трамвайни и автобусни спирки по маршрута.
Разкрива се временна автобусна линия № 7ТМ с маршрут: от начална спирка с код 1464 „НИМ“ на "Околовръстен път" за автобусни линии №№ 63, 111 и 304 в посока бул. „България“, наляво по бул. „България“, наляво по бул. „Витоша“, наляво по бул. „Пенчо Славейков“, надясно по бул. „Ген. Тотлебен“, площад „Руски паметник“, надясно по локалното пътно платно на бул. „Македония“, надясно по бул. „Христо Ботев“, бул. „Прага“, наляво по бул. „Пенчо Славейков“, надясно по бул. „Витоша“ и надясно по бул. „България“ до спирка с код 2458 „НИМ“ за автобусна линия № 304 в локалното пътно платно на "Околовръстен път" – крайна.
Електробусите ще спират на всички съществуващи трамвайни и автобусни спирки по маршрута и на временни спирки:

  • на бул. „Пенчо Славейков“ на 15,00 метра преди входа за паркинга на УМБАЛСМ „Пирогов“ в посока бул. „Ген. Тотлебен“;
  • в локалното пътно платно на бул. „Македония“ на 20,00 метра след пешеходната пътека в посока бул. „Христо Ботев“;
  • двупосочна на бул. „България“ в района на изходите на пешеходните подлези от трамвайна спирка „Ж.к. "Мотописта“.“

Разкрива се временна автобусна линия № 7ТМ с маршрут: от начална спирка с код 1464 „НИМ“ на "Околовръстен път" за автобусни линии №№ 63, 111 и 304 в посока бул. „България“, наляво по бул. „България“, наляво по бул. „Витоша“, наляво по бул. „Патриарх Евтимий“, надясно по бул. „Ген. М. Скобелев“, площад „Руски паметник“, надясно по бул. „Македония“, надясно по бул. „Хр. Ботев“, наляво по бул. „Ген. М. Скобелев“ (тунела), ул. „Проф. Фритьоф Нансен“, дясно по бул. „България“, наляво по бул. „Витоша“ и надясно по бул. „България“ до спирка с код 2458 „НИМ“ за автобусна линия № 304 в локалното пътно платно на "Околовръстен път" – крайна.
Електробусите ще спират на всички съществуващи трамвайни и автобусни спирки по маршрута.

12.04.2024