Продължава въведената организация на движението във връзка със строителство на метроучастъка под бул. „Владимир Вазов“

До 20.09.2024 г. (включително) остава въведената организация на движение.

Забранява се влизането на пътни превозни средства, както следва:
- по южното пътно платно на бул. „Владимир Вазов“ между ул. „Витиня“ и ул. „Бесарабия“, като движението се извършва двупосочно в северното пътно платно на бул. „Владимир Вазов“ в посочения участък;
- по северното пътно платно на бул. „Владимир Вазов“ между ул. „Поп Груйо“ и ул. „Поручик Георги Кюмюрджиев“, като движението се извършва двупосочно в южното пътно платно на бул. „Владимир Вазов“ в посочения участък.
До 20.09.2024 г. автобусите от линии №№ 12, 14, 78, 119 и 120 ще се движат в северното пътно платно на бул. „Владимир Вазов“ между ул. „Витиня“ и ул. „Бесарабия“ и в южното пътно платно на бул. „Владимир Вазов“ между ул. „Поручик Георги Кюмюрджиев“ и ул. „Станислав Доспевски“ – двупосочно.
Автобусите от линии №№ 78 и 120 ще се движат (в посока съответно кв. "Враждебна"/Зоопарка): по маршрутите до кръстовище ул. „Поручик Георги Кюмюрджиев“ – ул. „Станислав Доспевски“, направо по ул. „Поручик Георги Кюмюрджиев“, надясно по бул. „Владимир Вазов“, наляво по ул. „Станислав Доспевски“ и по маршрутите, двупосочно.
За автобусни линии №№ 78 и 120 са разкрити временни спирки, както следва:
- с код 6599 „Бл. 28 ж.к. "Левски-Г“ на ул. „Поручик Георги Кюмюрджиев“ преди кръстовището с ул. „Станислав Доспевски“ в посока бул. „Владимир Вазов“;
- с код 6600 „Ж.к. "Левски-Г“ на ул. „Поручик Георги Кюмюрджиев“, на 60,00 метра преди ул. „Генерал Климент Бояджиев“ в посока бул. „Владимир Вазов“.
Автобусите от линии №№ 78 и 120 ще спират на всички съществуващи спирки в променения участък на маршрутите, включително на временните спирки с код 6599 „Бл. 28 ж.к. "Левски-Г“ и с код 6600 „Ж.к. "Левски-Г“.

21.03.2024