Пренаредена е над 95% от настилката с жълти павета, съобщи инж. Джоргов

В понеделник ще започне изграждането на южното платно на бул. „Филип Кутев“.

"Над 95% от работата по пренареждане на жълтите павета е извършена, като остава само в зоната на кръстовището на бул. “Цар Освободител“ и ул. "15-и ноември". Както и казахме, най-важно за нас е качеството" – заяви заместник-кметът на Столична община в направление „Обществено строителство“ инж. Ангел Джоргов при проверка на бул. “Цар Освободител“.

На обекта на бул. “Цар Освободител“ в участъка от бул. “Васил Левски“ до ул. “15-ти ноември“ се извършва постоянен контрол, има представители на строителния надзор, на Столична община, посочи също инж. Джоргов. По думите му казахме, че "както на този булевард, така и на всички останали булеварди, на които има строителни работи и стеснения, се стремим да облекчим движението за 15 септември, но не навсякъде това е възможно.

Всички влагани материали се тестват. Ръководителят на строителния надзор инж. Тодор Тодоров обясни, че се спазва изцяло технологията по пренареждането на жълтите павета, утвърдена от работната група, назначена от Столична община. Спазва се размерът на фугите, паветата бяха предварително калибрирани в три размера, спазва се и поставянето през 10 метра на ограничители. Извършва се фугиране и мокрене, за да се уплътни добре" – посочи също Тодоров.

Ще бъдат направени и тестове на пренаредената настилка, посочи също инж. Джоргов.

"За 15 септември отворихме движението на четири обекта – кръстовището на бул.“Симеоновско шосе“ и бул. “Г. М. Димитров“, на бул. “Цар Борис Трети“ в кв. “Княжево“, както и обновеното „Чепинско шосе“, „Искърско дефиле“.

Инж. Джоргов съобщи, че в понеделник, 18 септември, ще започне изграждането на южното платно на бул. „Филип Кутев“, а до края на октомври се предвижда да бъде пуснат новият участък от булеварда от ул. “Сребърна“ до бул. “Симеоновско шосе“. До няколко седмици ще започне изграждането на пробива на бул. “Тодор Каблешков“, което ще осигури връзка от бул. “България“ до бул. “Симеоновско шосе“. Предстои и издаване на разрешение за строеж за бул. “Рожен“, а през октомври ще започне работа по моста на Бакърена фабрика.

Фотограф: Аделина Ангелова


15.09.2023