Още едно момче влезе в инвитро отбора на Столична община

45-ото бебе в инвитро отбора на Столична община отново е момче и се роди преди ден. Георги е с мерки 2 900 гр и 50 см.

След 6 години очакване да станат родители, семейството кандидатства и участва в Програмата на Столична община за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми, нуждаещи се от инвитро процедури с донорски яйцеклетки.

За раждането на рожбата си семейството благодари специално на д-р Чапанова и д-р Георгиев от МБАЛ "Надежда", както и на Фондация "Майки за донорството"!

С новото попълнение момчетата в инвитро групата стават 29 (от тях името Георги носят вече трима), а момичетата са 16.

От края на 2015 г. насам Столична община подпомага жени с репродуктивни проблеми по Програмата, която бе създадена по инициатива на кмета Йорданка Фандъкова, съвместно с организациите "Майки за донорство" и "Искам бебе".

От миналата година Столична община вече финансира до два инвитро опита с донорски яйцеклетки на всяко семейство, което кандидатства и е одобрено от комисията от лекари, специалисти и общински съветници. Няколко двойки вече се възползваха от тази възможност и получиха финансиране за втори опит с донорски яйцеклетки.

Подробности за Програмата и кандидатстването по нея може да намерите на страницата на Столична община –  https://www.sofia.bg/programms-invitro

29.09.2023