ОП „Туризъм“ взе участие в туристическото изложение „Ваканция и Спа”


ОП „Туризъм“ се представи на форума „Ваканция и Спа“ със самостоятелен щанд.  Акцент тази година бе поставен върху Природен парк „Витоша“, термалното наследство, богатото културно-историческо наследство, новите атракции, както и популяризирането на столицата като  привлекателна туристическа дестинация.

За първи път в историята на „Ваканция и Спа” столицата ни представи  и втори щанд на изложението – „Живите води на София“. Термалното наследство на нашия град и региона получиха своето заслужено място, като гостите имаха възможност да разберат повече за аквапарк „Възраждане“ и  банята в Банкя. В рамките на изложението ОП „Туризъм“ организира съвместни инициативи и срещи между студенти и ученици с профил на обучение „Туризъм“ и представители на туристическия бранш.

ОП „Туризъм“ съвместно с Браншовата асоциация на ресторантьорите – София, Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България организираха кулинарното шоу „Софийска закуска с VisitSofia“ – работилница за деца, които заедно с известния шоумен, кулинар и телевизионен водещ Ути Бъчваров научиха историята на софийската баница и сами си я направиха.

На събитието присъстваха министърът на туризма Зарица Динкова, зам.-кметът на Столична община, направление „Европейски политики, международна дейност и туризъм“ – Никола Барбутов, както и Людмил Пелов – директор на ОП „Туризъм“  и екипа на общинското предприятие.

Като партньор на събитието Столична община чрез ОП „Туризъм“ поздрави гостите и участниците на „Ваканция и Спа” с атрактивни народни танци от Шопската фолклорна област, изпълнени от деца от 140. СУ „Иван Богоров“.
Всички присъстващи на най-големия туристически форум в страната имаха възможността да си направят снимка за спомен на фотокорнера до централната сцена с незабравим кадър от култовата спирка „Вишнева“.