Около 70% от участъка с жълти павета на бул. “Цар Освободител“ е пренареден


Около 70% от жълтите павета по пътните платна в участъка на бул. “Цар Освободител“ между бул. “Васил Левски“ и ул. “15-ти ноември“ са пренаредени. Дейностите се контролират от надзора и от страна на общината постоянно. Днес проверка на работата на обекта извършиха кметът на София Йорданка Фандъкова и зам.-кметът по строителство инж. Ангел Джоргов.
"Най-важното е спазването на технологията на изпълнение" – каза кметът Фандъкова.
"Извършва се уплътняване на фугите и се полива с вода. Правят се изпитания на материалите и зърнометрията, – каза инж. Джоргов. – Строителят също трябва да упражнява контрол на работата" – посочи още инж. Джоргов.
Очаква се до около три седмици да бъдат пренаредени и оставащата част от жълтите павета.
Пренареждането на участъка от бул. „Цар Освободител“ е за сметка на фирмата изпълнител „Трейс Груп“.
По думите на заместник-кмета по строителство "целта е до първия учебен ден да се облекчи движението в по-голямата част от строителните обекти в града. Очаква се да приключи работата по трамвайния път в „Княжево“, да бъде отворен за движение стесненият участък на бул. “Цар Борис Трети“ и бул. “Овча купел“, както и участъкът на бул. “Филип Кутев“ при бул. “Г. М. Димитров“ и бул. “Симеоновско шосе“. Преди 15 септември ще завърши работата по ул. “Чепинско шосе“ и ул. “Езерата“, където около 10 км изцяло се обновяват двете улици в район „Нови Искър“ и „Кремиковци“. Работи се и по текущите ремонти в различни квартали и също се стремим да приключим повечето обекти, като целта ни е преди 15 септември да бъде облекчено движението в града" – каза също инж. Джоргов.

Фотограф: Аделина Ангелова