Общо 31 екипа извършват текущи ремонти по уличната мрежа на София

Със затопляне на времето започна интензивна работа по извършване на текущи пътни ремонти. На повече от 40 обекта – улици и булеварди, в различни райони на Столичната община се изпълняват пътни и асфалтови работи с цел подобряване на уличната настилка.

Строителните екипи днес работят в районите "Слатина", "Искър", "Изгрев", "Надежда", "Нови Искър", "Възраждане", "Люлин", "Подуяне", "Кремиковци", "Красно село", "Красна поляна", "Овча купел", "Триадица", "Витоша", "Студентски" и "Младост".

Работи се основно по трасетата на обществения градски транспорт, както и по вътрешноквартални улици. Приоритетно се извършват ремонти на участъци, където през зимата са се образували пътни неравности.

Днес екипите заедно с пътна техника работят на бул. “Климент Охридски“, ул. “Иван Странски“, бул. “Йерусалим“, ул. „Латинка“, ул. “Бричебор“, бул. “Стефан Стамболов“, ул. “Иван Рилски“, ул. “Булаир“, ул. “Буземска“, ул. “Булина ливада“, ул. “Найчо Цанов“, локалното платно на бул. “Цар Борис III“ от ул. “Йосиф Цанков“ до ул. “Добротич“, както на "Околовръстен път" и бул. “Цариградско шосе“ и др.

Продължават и дейностите по обновяване на тротоари като „Цар Борис III“, „Климент Охридски“, „Стефан Стамболов“ и други.
Извършването на пътните ремонти е по график при подходящо време. Извиняваме се на гражданите за причинените неудобства. Процесът по реализация на ремонтите е съобразен да бъде извън времето на най-интензивен трафик в града.
Направена е организация на дейността съвместно с екипите на Столичен инспекторат, ЦГМ, Аварийна помощ и превенция и Пътна полиция при СДВР.


 

28.02.2024