Кметът Фандъкова поздрави участниците в първия „София мотофест“, който подкрепя  донорството и трансплантациите


Кметът Йорданка Фандъкова поздрави участниците в първия благотворителен „София мотофест“, който се провежда в подкрепа на донорството и трансплантациите. Инициативата включва спортна и музикална програма и ще се проведе в рамките на три дни в парка до летище София.

Кметът Фандъкова поздрави софийските мотоклубове, които са основен организатор на събитието. "София е домакин на националната проява благодарение на вас, – каза Йорданка Фандъкова и благодари на всички, които подкрепят и ще подкрепят инициативата. – Няма нищо по ценно от спасяването на човешки живот, а с тази мащабна национална кауза вие всички ще бъдете посланици да се дарява и спасява човешки живот" – каза също столичният кмет.

Инициативата е част от националната кампания „Да! За живот“ в подкрепа на донорството и трансплантациите. В събитието участва Георги Пеев – световен шампион по плуване от Световното първенство за трансплантирани атлети в Австралия тази година, единственият с две трансплантации в България.

В организацията участват софийски мотоклубове с подкрепата на Столична община, Фондация „София – европейска столица на спорта“, столичният район „Слатина“, музиканти и спортисти. На площ над 100 декара са представени нови модели мотори, автомобили, кемпери, каравани. Предвиден е детски кът, спортна зона. Акцент в програмата са рали, "стънт шоу", дрифтъри, както и демонстрация на съвременни и класически автомобили.

Събраните дарения ще бъдат за закупуване на медицинско оборудване.

 

Фотограф: Аделина Ангелова


 


23.06.2023