Кметът Фандъкова нареди постоянен контрол и спазване на технологията на работа

"Продължава работата по пренареждане на жълтите павета на бул. “Цар Освободител“ в участъка между бул. “Васил Левски“ и ул. „15-ти ноември“. Поискала съм контролът на обекта да бъде постоянен, което означава да има представител на обекта на строителния надзор, а инж. Джоргов също по няколко пъти на ден е на терен." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която направи проверка на пренареждането на жълтите павета. На проверката присъстваха и зам.-кметът по строителство инж. Ангел Джоргов и ръководителят на строителния надзор инж. Тодор Тодоров.

"Освен постоянен контрол съм поискала да се правят проби на строителните материали. Най-важното е изпълнението на технологията на работа да се спазва. Изключително важно е строителят да внимава да няма увреждане на паветата, които са културна ценност" – каза също кметът Фандъкова.

Ръководителят на строителният надзор инж. Тодор посочи, че пренареждането се извършва по утвърдената технология, използват се два различни пясъка за основа и съответно за първично фугиране. При нареждането се поставят стоманени ограничители, които имат за цел да ограничат движението на паважната настилка.
Изискали сме също изпълнителят да увеличи броя на техническите ръководители, уточни зам.-кметът по строителство инж. Джоргов.

"Работата в цялата зона по обновяване на централната градска част върви, към момента са изпълнени около 97% от дейностите, – каза зам.-кметът Джоргов. – Зоната е между бул. "Васил Левски", ул. "Георги С. Раковски", бул. "Цар Освободител" и ул. "Московска". Пренареждането на жълтите павета е по-малко от 1% от целия обем на работи. Остава да се направят още няколко тротоара по ул. "Раковски" и бул. "Цар Освободител", както и да се монтират стълбовете на уличното осветление, което започна" – посочи също инж. Джоргов.

"Искаме за 15 септември движението по бул. “Цар Освободител“ да бъде възстановено. Санкции за забавяне, ако не се справят със срока, ще има. Те са 30% от стойността на договора" – каза също инж. Джоргов.
"По-важно е качество за мен и затова изисквам да се работи и контролът да е непрекъснат" – каза също кметът Фандъкова.