Кметът Терзиев проведе среща с посланика на Азербайджан

Възможностите на общ меморандум за сътрудничество между София и Баку обсъдиха на среща кметът на София Васил Терзиев и посланика на Азербайджан Н. Пр. д-р Хюсейн Хюсейнов. "Подобен вече съществува между историческата азерска столица и Велико Търново. Резултатът е инвестиции в старопрестолната столица и общи проекти за над 10 млн. евро" – заяви кметът на София Васил Терзиев.

Азерското посолство е активно в столицата и подпомага инициативи като залесяване в паркове, подкрепа на общности, медицинско оборудване за болници.

Посланик Хюсейнов покани кмета Терзиев да участва в 13-та сесия на Новия градски дневен ред на ООН, която ще се състои в столицата Баку.

"За мен като кмет е важно да имаме добри условия за инвестиции в града ни и да привличаме азерски компании да работят тук. Наред с това можем и да си сътрудничим в областта на високите технологии, където София има сериозен опит с множеството технологични бизнеси, които работят тук. Също така градът ни предлага много възможности за туризъм и културни събития и с посланика ще продължим да работим за повече общи дейности" – заяви също Терзиев.

 

22.02.2024