Йорданка Фандъкова поздрави младите хора, които взеха участие в Националния младежки конкурс „Аз за моята община: един проблем – едно решение"

Кметът на София  Йорданка Фандъкова поздрави младите хора, които взеха участие в конкурса на НСОРБ „Един проблем, едно решение“. Младите хора със своите идеи, предложения и енергия са двигател за развитието на градовете.

Награждаването се състоя днес – в  Деня на българската община и на местното самоуправление, а в церемонията участваха кметът на София Йорданка Фандъкова и изпълнителният директор на НСОРБ Силвия Георгиева.

Първо място спечели проектът за съдздаване на специализирано място за игра на деца в неравностойно положение на  Деница Димитрова, ученичка в 10. клас от Стара Загора.

На второ място бе класиран проектът на Мартин Атанасов, ученик в 10. клас от София. Мартин предлага да се създадат зелени младежки пространства на публични места като дворовете на столичните училища. Той  получи и специални поздравления от кмета Фандъкова, както и предложение проектът му да бъде изпълнен със съдействието на нейния екип. „Столичната община работи с училища и университети, където се изграждат зелени острови и места за отдих. Имаме изградени подобни зони във висшите учебни заведения" – посочи още столичният кмет. Тя поздрави всички участници и сподели, че много млади хора участват в Програмите на Столичната община: „София – град на младите и активните“, „Култура" и „Европа“.   

Третата награда спечели Нено Илиев от Дряново – за поставяне на станции за безплатен ремонт на велосипеди на ключови места в общината.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова поздрави и НСОРБ за това, че през всичките тези години са работили успешно в полза на общините и успяват да обединят и да превърнат в екип кметове и общински съветници от различни политически партии.