Иновативен образователен подход „Климатична фреска“ в Софийската лаборатория за иновации

Иновативният образователен подход „Климатична фреска“, създаден от икономиста и инженер Седрик Ригенбак и колегите му от Асоциация „Климатична фреска“ във Франция, ще бъде представен от Фондация „Екологичен манифест – МанЕко“, за първи път в София пред директори и учители от столичните образователни институции.

В рамките на заключителното събитие по проект „Активна зелена Европа“, на 12 април 2024 г. (петък) от 11 ч. в Софийската лаборатория за иновации (ул. "Сердика" № 1, ет. 3), присъстващите ще имат възможност да се запознаят отблизо с образователния подход. Събитието се организира в партньорство със Столичната община и цели по-нататъшното прилагане на образователния модел в училищата в столицата.

Подходът „Климатична фреска“ има за цел да подготви младежите за връзката между човешките дейности, климатичните промени и последиците от тях. „Климатична фреска“ представлява отборна игра, която помага на участниците да открият връзката между причините и следствията, свързани с изменението на климата, да си обяснят всички геофизически и социални последици, които настъпват, като биват насърчени да потърсят възможни решения за излизане от създалата се криза.

В рамките на една година Фондация „Екологичен манифест – МанЕко“ е организирала над 55 обучения в цялата страна и е обучила над 1400 души.

Програма на събитието:
11:00 – 11:30 ч.: Представяне на резултатите от проект „Активна зелена Европа“
11:30 – 12:00 ч.: Представяне на образователен уъркшоп „Климатична фреска“ и основните партньори на Фондация „Екологичен манифест – МанЕко“
12:00 – 12:30 ч.: Дискусия
12:30 – 13:00 ч.: Обяд.

Поради ограничения капацитет на залата е необходима предварителна регистрация в срок до 31.03.2024 г. на електронен адрес:  https://forms.gle/Y8aBVJQYRTuP3Et79

21.03.2024