Започна строителството на нов корпус на ДГ № 30 „Радецки“ в София

Днес започна изграждането на нов корпус на ДГ № 30 „Радецки“ в София. Сградата е включена в Програмата на столичния кмет Фандъкова за изграждане на нови детски градини и осигуряване на места за децата в столицата. Детската градина се изгражда по възлагане на район "Изгрев" и дейностите се контролират от кмета на района д-р Делян Георгиев. Разширението на детската градина е за 4 групи. Строителството трябва да приключи до учебната година.

Съществуващата сграда на  30. ДГ "Радецки"  беше етернитова и преди около 2 години на практика беше преизградена наново.
В момента в район „Изгрев“ се изграждат още  4 сгради на детски градини и ясли – ясла за 6 групи в кв. „Изток“,  пристройка за 3 групи към 23. ДГ „Здраве“  и разширение за  2 групи към 49. ДГ „Радост“ в  кв. „Дианабад“.

В столицата към момента се изграждат общо 22 сгради за детски градини. Строителните дейности на други 4 е приключило и предстои да бъдат въведени в експлоатация.
На символичната „първа копка“ присъства председателят на СОС Георги Георгиев, както и кметът на район „Изгрев“ д-р Делян Георгиев.