Започва изграждането на три метростанции от участъка на метрото през „Слатина“


От 27 януари се затварят за движение три участъка от ул. “Гео Милев“ в район „Слатина“ и се променя маршрутът на автобусна линия № 9

Започва изграждането на последните три от общо шест метростанции от участъка от нови 6 км метро, който минава през район "Слатина". Във връзка със строителството от 27 януари (събота) 2024 г. се въвежда временна организация на движение по ул. "Гео Милев". Забранява се влизането на пътни превозни средства в следните участъци по ул. „Гео Милев“:

  • от бул. „Ситняково“ до ул. „22-ри септември“;
  • от ул. „Благородна“ до ул. „Николай Коперник“;
  • от ул. „Циклама“ до ул. „Слатинска“.

От 27.01.2024 г. се променя маршрутът на автобусите по линия № 9. Автобусите ще се движат от ул. „Ген. Гурко“ по действащия маршрут до кръстовище бул. „Ситняково“ – ул. „Гео Милев“, направо по бул. „Михай Еминеску“, по бул. „Шипченски проход“, по ул. „Иван Димитров – Куклата“ и надясно по ул. „Гео Милев“ и по маршрута до автобаза "Искър". Превозните средства на градския транспорт ще спират на всички съществуващи автобусни и трамвайни спирки в променения участък от маршрута. Разкриват се и временни спирки:

  • на бул. „Шипченски проход“ на 40 м от левия завой от бул. „Михай Еминеску“ в посока автобаза "Искър";
  • двупосочна спирка на ул. „Иван Димитров – Куклата“ при пешеходната пътека за автостанция „Гео Милев“.

Намалява се интервалът на движение за делничен ден на трамвайна линия № 20 от 9 на 6 минути, а интервалът на автобусна линия № 9 става от 11 на 17 минути.

Временната организация на движение ще продължи около две години и половина.

За времето на строителство на метростанциите шофьорите трябва да използват алтернативни маршрути като бул. “Шипченски проход“, ул. “Николай Коперник“ и бул. “Асен Йорданов“.

26.01.2024