Зам.-кметът Ангел Джоргов провери ремонта на транспортния тунел на бул. “Царица Йоанна“

"От днес ще бъде пуснато движението в обновеното южното пътно платно на транспортния тунел на бул. “Царица Йоанна“ в район „Люлин“. Строителните работи продължат в северното пътно платно, което ще бъде затворено." Това заяви при проверка на място зам.-кметът по направление строителство инж. Ангел Джоргов.

Извършен е цялостен ремонт на южната част на съоръжението. Изградени са: нова хидроизолация, облицовки, пътни платна, отводняване, както и ново енергоспестяващо осветление. Поставена е пътна сигнализация.

"Вторият етап от ремонта се очаква да приключи в края на февруари – в началото на март, в зависимост от метеорологичните условия" – каза инж. Джоргов. – Към момента работите вървят в срок" – посочи също зам.-кметът по строителство.

По-голямата част от строителните дейности са извършени, както и реконструкцията на релсовия път и контактно-кабелната мрежа за трамвайната линия.

"В тунела движението ще се извършва в една лента в посока с ограничение в скоростта до 30 км в час, продължава организацията на движение с осигуряване на зелена вълна. Молим гражданите за още малко търпение" – призова инж. Джоргов.

Продължава временната организация на движение на градския транспорт в района. Скъсеният маршрут на трамвайна линия № 8, който се движи от Съдебна палата до ж.к. „Западен парк“, се замества от временна автобусна линия № 8ТМ.

Успоредно с ремонта на съоръжението се облагородяват и подходите към тунела с обновяване на тротоари, пътна сигнализация, предвижда се и озеленяване.

Тунелът на бул. “Царица Йоанна“ не е основно ремонтиран откакто беше построен през 80-те години на миналия век, правени са му само козметични ремонти.

 

Фотограф: Аделина Ангелова

 

13.12.2022