Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столичната община създава организация и ще превозва деца и родители, които карат ски в планината Витоша

"От утре, от 8:00 до 12:30 часа, дирекция „Аварийна помощ и превенция“ (АПП) ще осигури превоз на децата, които карат ски в планината Витоша. Два аварийни екипа ще помагат с превоз от местност Витошко лале до Морените“. Това съобщи директорът на АПП Красимир Димитров. 

Децата, придружени от родители, ще бъдат превозени с помощта на пътнически 7-местен микробус. Целта е малките скиори с оборудване да не вървят пеша до ски пистата и да се ограничи натоварването с коли в планината. От местност Витошко лале екип на общината ще транспортира малчуганите до местност Морени. След това от Морени до хижа „Алеко“ е осигурена пешеходна зона.

Децата трябва да бъдат придружени от един родител.

През деня аварийните екипи на общината са дежурни и съдействат също за създаване на организация в местност Златните мостове и на „Алеко“.

Планинските пътища кв. “Драгалевци“ – "Алеко" и кв. “Бояна“ – Златните мостове се обработват през зимата с пясък.

От градския транспорт две автобусни линии №№ 63 и 66 се движат съответно до местностите Златните мостове и до Морени. Днес са пуснати два допълнителни автобуса по линия № 66 поради засилен пътнически поток. При необходимост има осигурен резерв за допълнителни автобуси и по линия № 63. Екипи на Център за градска мобилност следят натовареността по линиите и създават организация.

 

13.01.2024