В район „Овча купел“ инвестираме в ул. “Народно хоро“, в изграждането на ул. “Народен герой“ заедно с нов пътен мост и корекция на р. Владайска, каза кметът Йорданка Фандъкова


"Изграждаме ул. “Народен герой“ заедно с нов пътен мост и корекция на река Владайска в район „Овча купел“. През последните години в „Овча купел“ благодарение на инвестициите в метрото, в обновяване на булеварди и улици променихме средата на живот. Продължаваме и с работа по ул. “Народно хора“. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на ул. “Народен герой“ заедно със зам.-кмета инж. Ангел Джоргов.
"На 17 юли 2023 г. започна изграждането на ул. „Народен герой " от „Цар Борис III" до „Любляна" в район „Овча купел" с изграждане на корекцията на р. Владайска и транспортния мост над реката.
Обектът е заложен в инвестиционната програма с осигурено финансиране в размер на 11,7 млн. лв. Очакваме да бъде завършен през пролетта на следващата година" – посочи също кметът Фандъкова.
Докато продължи изграждането на новия мост строителите направиха временно мостово съоръжение.
На ул. “Народен герой“ се изграждат всички подземни мрежи, осветление, пътни платна, тротоари. Улицата ще се разшири, ще бъде направена пътна сигнализация, обособена и повдигната пешеходна пътека. Контролът на обекта е постоянен от страна на общината и строителния надзор.

"Инвестициите от страна на общината в район „Овча купел“ са големи през последните години. Освен в пътна инфраструктура инвестирахме и в изграждането на нови спортни зали в училищата, а в момента реставрираме и банята в „Овча купел“, която е сграда с културно-историческо значение" – посочи също столичният кмет.

 

Фотограф: Аделина Ангелова