Васил Терзиев: Успешните хора и бизнеси трябва да движат обществото

"Успешните хора и бизнеси трябва да движат обществото, да бъдат пример, да зареждат младите и да им показват какъв е пътят на дарителството и на социалната отговорност." Това каза кметът на София Васил Терзиев по време на връчването на Годишните награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите. Столичният кмет благодари на организаторите за събитието за енергия, която носят добрите примери, и пожела успех на всички номинирани компании.

Столичният кмет връчи наградите в категорията „Маркетинг с кауза“. Победител в категорията е „DM България“ за инициативата „ giving Friday“, с която даряват процент от оборота си за "SOS  Детски селища". Второ място бе присъдено на „Овъргаз мрежи“ за кампанията „Дари  за Светулка – Овергаз ще удвои“, с която подкрепят реновирането на детските болнични отделения в Ловеч и Велико Търново, а на трето място е "БТВ Медиа Груп" за инициативата „Зелена седмица“, с която популяризират устойчиви практики за ограничаване на замърсяването и климатичните въздействия.

Наградите за отговорен бизнес се връчват за 21-ва поредна година и имат за цел да популяризират социалноотговорното поведение на бизнеса в България. Те са признание за усилията на компаниите, които развиват успешно проекти в областта на корпоративната социална отговорност и стимулират бизнеса да развива социална политика. В Годишните награди за отговорен бизнес '2023 се състезаваха 126 инициативи на 82 компании.

Снимки: Юлия Станева