Васил Терзиев: Столичната община поема ангажимент да бъде водеща в процеса по намиране на решения за Витоша

Създаване на устойчив модел за управление на Витоша и активностите, които могат да се развиват там, е ключов приоритет в мандата на столичния кмет Васил Терзиев. Това обяви столичният кмет по време на кръгла маса в Министерството на младежта и спорта днес.

В дискусията взеха участие министърът на спорта Димитър Илиев, министърът на околната среда и водите Юлиян Попов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков, министърът на туризма Зарица Динкова, министърът на земеделието и храните Кирил Вътев, министърът на здравеопазването Христо Хинков и заместникът му Михаил Околийски, областният управител на Област София-град Вяра Тодева, представители на планински служби и организации, чиято дейност е свързана с планинския спорт, туризъм и др.

По думите на кмета Терзиев трябва да се намери устойчивия икономически модел и баланса между социалната, екологична и инвестиционна перспектива. “Оптимист съм, че след като в годините са провеждани 26 срещи, от които не е имало резултат, този път ще е различно” – заяви Терзиев.

"Обединихме се, че в сходен състав на институциите ще създадем пътна карта за решаване на проблемите на Витоша и намиране на модела за развитието на ресурсите ѝ. За мен лично това е един от големите приоритети в мандата ми. Започваме дълъг процес със създаването на пътна карта с конкретни мерки, защото, ако не знаеш накъде си тръгнал, ще се въртиш в кръг" – заяви също Васил Терзиев.