Район „Слатина” обявява конкурс за длъжността „старши счетоводител” в отдел „Финансово-счетоводни дейности”

О Б Я В Л Е Н И Е
Столична община – район „Слатина”

на основание чл. 10а от Закона за държавния служител (ЗДСл), във връзка с чл. 13, ал. 1 и чл. 14 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители (НПКПМДСл) и Заповед № РСЛ24-РД09-01/02.01.2024 г. на кмета на СО – район „Слатина”


ОБЯВЯВА КОНКУРС


За длъжността „СТАРШИ СЧЕТОВОДИТЕЛ” в отдел „Финансово-счетоводни дейности”
Минимални и специфични изисквания за заемане на длъжността:
- образование – висше, степен „бакалавър”;
- област на висшето образование – Социални, Стопански и Правни науки;
- професионално направление – Икономика;
- минимален ранг за заемане на длъжността – IV младши;
- професионален опит – минимум 1 година, вид правоотношение – служебно.
Кратко описание на длъжността:
Извършва дейности, свързани с бюджета на района и работната заплата, предоставя финансови анализи за вземане на управленчески решения, извършва счетоводна обработка на първични и вторични счетоводни документи.
Допълнителни умения и квалификации, носещи предимство на кандидатите:
Кандидатът да познава и прилага действащата законова и подзаконова нормативната уредба, свързана с дейността;
Конкурсът ще се проведе чрез решаване на тест и интервю.
Необходими документи, които следва да се представят от кандидатите за участие в конкурсите:

- Заявление за участие в конкурса (Приложение № 3) към чл. 17, ал. 2 от НПКПМДСл;
- декларация по чл. 17, ал. 3, т. 1 от НПКПМДСл.;
- Автобиография;
- копие от документи за придобита образователно-квалификационна степен и допълнителни квалификации, ако има такива; ако дипломата на кандидата за придобито в Република България образование е вписана в Регистъра на завършилите студенти и докторанти, в заявлението се посочват номер, дата и издател на дипломата, а ако документът за признаване на придобитото в чужбина образование е вписан в регистрите за академично признаване на Националния център за информация и документация, в заявлението се посочват номер, дата и издател на документа за признаване, като копие на диплома не се прилага;
- Копие от документи, удостоверяващи продължителността на професионалния опит.
Основна работна заплата за длъжността: не по-малко от 1 750 лв.   
Документите за участие в конкурса следва да бъдат представени в 10-дневен срок от датата на публикуване на обявата до 17:00 часа на последния ден от срока, на адрес: гр. София, бул. ”Шипченски проход” № 67, в деловодството на СО – район “Слатина”, лично от кандидатите или от упълномощен техен представител, или на e-mail:  info@so-slatina.org.

При подаване на документите по електронен път, заявлението по чл. 17, ал. 2 от НПКПМДСл и декларацията по чл. 17, ал. 3, т. 1 от НПКПМДСл. трябва да са подписани от кандидатите с електронен подпис.
При електронно подаване на документите в относно да се посочва длъжността, за която се кандидатства.
При подаване на документите лично или чрез пълномощник на кандидатите се предоставя длъжностна характеристика за конкурсната длъжност и пречки за назначаване, посочени в чл. 7, ал. 2 от ЗДСл.
При подаване на документите по електронен път длъжностната характеристика и информацията за пречките за назначаване, посочени в чл. 7, ал. 2 от ЗДСл., се изпращат на кандидатите на посочения от тях e-mail.

Телефон за контакт: 02/ 8709273 – „Човешки ресурси”.

Списъците и всички съобщения във връзка с конкурса ще се обявят на информационното табло в партера на сградата на СО – район “Слатина” и на интернет сайта на р-н “Слатина” на адрес: https//so-slatina.org>Администрация>Кариери.

 

 

ГЕОРГИ ИЛИЕВ
КМЕТ НА СО – РАЙОН „СЛАТИНА”

03.01.2024