Район „Надежда“ стартира кампания „Медът е здраве“ в детските градини

Район „Надежда“ започва информационна кампания „Медът е здраве“ с участието на деца в предучилищна възраст от дванадесетте детски градини. С първата инициатива отбелязахме  и  православния празник Св. Харалампий  – покровител на меда и пчеларите.

Малчуганите от група „Слънчице“, „Пчелица“ и „Многознайко“ в 90. ДГ „Веса Паспалеева“ участваха в интересна беседа за значението на пчелите в нашия живот и ролята им в природата.
Децата имаха възможност да видят истински кошери, показани им от професионалисти в бранша – Симеон Тодоров, президент на Клуб на пчеларите № 1 в България,  и неговата дъщеря Теодора Тодорова, заместник-председател на Националнато Сдружение на жените пчелари в България. Пчелните им продукти могат да бъдат намерени на  Фермерски пазар „Надежда“, управляван от нашия партньор в кампанията „Пазари Север“ ЕАД.

Гостите   разказаха на децата за пчеларството и производството на мед. С увлекателни примери те запознаха децата с интересни факти от живота на работливите пчелички. „Пчелите ни дават най-сладката, лечебна и полезна храна – меда“, обясни известният пчелар. Той представи няколко вида мед, както и жизнения цикъл на пчелната колония. Децата от 90. ДГ „Веса Паспалеева“ впечатлиха публиката  с научени интересни факти за меда, стихове и песни, които представиха, облечени в  тематични костюми. Кампанията „Медът е здраве“ се реализира от район „Надежда“, в поредно успешно партньорство с Общинското дружество „Пазари Север“ ЕАД.



 

14.02.2024