Заключителна пресконференция за успешното реализиране на проект "Модел за интегрирано развитие за образование и грижа в ранна детска възраст в град София"

На 17.04.2024 г. от 10:00 ч. в Центъра за образование, наука и култура „Проджект Лаб“ ще бъде проведена Заключителна пресконференция по повод приключването на проект "Модел за интегрирано развитие за образование и грижа в ранна детска възраст в град София". Проектът се изпълнява в партньорство между Столична община, Фондация “Здраве и социално развитие” (ХЕСЕД) и Българо-Норвежко дружество (БНД) с подкрепата на местните общински администрации на районите „Красна поляна“, „Люлин“ и „Слатина“, като дейностите са насочени към подпомагане на децата от уязвимите групи, живеещи на територията на тези три района на Столична община, в частност кв. „Факултета“, ж.к. „Филиповци“, кв. „Христо Ботев“. Целта на проекта е подобряване на достъпа до здравна грижа, формиране на родителски умения, подобряване на семейната среда, повишаване на училищната готовност и включване в образователната система, като с това да допринесе за ограничаването и предаването на бедността между поколенията.

На събитието ще бъдат представени изпълнените дейности по проекта и постигнатите резултати.
Проектът се осъществява по Програма „Местно развитие и намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 г.

Бенефициенти са 300 деца и техните семейства, обхванати в програми за подкрепа за ранното детско развитие в трите локации, както и 50 деца, необхванати от образователната система, включени в Програма за дневна грижа в кв. „Факултета“.

09.04.2024