Back От началото на април са осиновени 88 кучета от общинските приюти

От началото на месец април 88 кучета от приютите на ОП „Екоравновесие” намериха нов дом.

През март са осиновени 65 кучета.

Към момента достъпът на граждани в обектите „Екоравновесие” е преустановен, разходки на кучета от доброволци в приютите не се провеждат, допускат се само граждани, които искат да осиновят куче. Всеки, желаещ да осинови куче, може да го направи от понеделник до петък от 10:00 до 13:00 часа като заяви желанието си на Фейсбук страницата на общинския приют за кучета в с. Горни Богров, на Интернет страницата или по телефоните на предприятието 02/931-41-60; 931-41-64, като предварително се уточни ден и час за посещението. Разрешава се до 20-минутен престой на едно лице в обект с цел осиновяване на куче, при строго спазване на епидемиологичните мерки и задължително с маска и ръкавици.

Екипът на „Екоравновесие“ отчита също, че през март заловените кучета са общо 221, от тях 140 са кастрирани и 95 са върнати по местата на залавяне. От началото на април до момента, заловените кучета са общо 122, от тях 81 са кастрирани.

Кампанията за кастрация на дворни кучета продължава, като гражданите могат да заявят дата и час за посещение на екип на предприятието, който ще вземе кучето, ще го транспортира до общинската ветеринарна клиника в кв. "Връбница" и след кастрацията служителите на „Екоравновесие“ ще го върнат обратно до дома на стопанина му. По кампанията за кастрация на домашни дворни кучета през месец март са кастрирани 27 кучета, от началото на април до момента кастрираните дворни кучета са 20.